Пишмание са турски малки сладкиши, направени чрез смесване на брашно печено в масло и изтеглена захар. Понякога са гарнирани с ядки, най-често шам-фъстък. Въпреки, че структурата е подобна на захарен памук, методът, така и съставките са различни.
Доскоро пишмание се приготвяло ръчно в повечето региони на Турция, но тази традиция сега бързо изчезва. Днес производственият му процес е частично механизиран. Съществуват много и различни турски имена, използвани в различни провинции, най-често на tel helva, çekme helva, tepme helva и keten helva.
По мое мнение всеки трябва да опита поне веднъж пишмание (или стъклена вата, както аз го наричам), за да не стане пишман. Внимавайте обаче, тъй като е доста ронливо.
В този блог ще намерите интересни и клюкарски новини от света на българския и световен шоубизнес, информация за нови джаджи, автомобили и въобще всякакъв тюрлю-гювеч.
четвъртък, 20 октомври 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Популярни публикации
-
Username:EAV-06545972 Password:4fehukbbjc Username:EAV-48894407 Password:36pcuuvnjs Username:EAV-60663960 Password:ujuhpmx4fd User...
Няма коментари:
Публикуване на коментар