![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWWmNptYIREa4CP5HS81-t80h7M-KkUHWorbMqgMWd5r3ogV6Wpzh04EXMTk3E7Uo3c-m-Hon_-IbVk3QexxfpEvN7skmCL2MYW9KyDpRhby633BvJsJCcDa5Pl6w4YlaeKcdRmKRoyBQ/s400/fart2.jpg)
Една средна флатуленция (така наричат пръднята учените) съдържа 59% водород, 9% въглероден диоксид, 7% метан и 4 % кислород.
По-малко от 1 процент в химическия състав на пръдничката е виновен за миризмата й!!!
Средната температура на пръднята е 37 градуса по Целзий.
Средната скорост, с която газът излиза през гъза ти е 3,5 метра в секунда.
Средното количество, което човек изпърдява на ден е между литър и литър и малко.
Жените пърдят също толкова, колкото и мъжете.
Газът, който кара пръднята да мирише се нарича сероводород.
Храните, които съдържат повече от този газ, респективно боб, зеле, сирене и яйца съвсем логично правят флатуленцията доста по-миризлива.
Средно човек пръдва по 14 пъти на ден.
Хората пърдят дори и малко след като умрат.
Наскоро японците измислиха бельо, което филитрира пръднята ти така, че да не мирише, когато се изпуснеш!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOXYMziTq-T1OJp7zSfcNcz-XDs-YsEpOIN7L3fuwP63pCBSWPHC-Qp5K7cQLSI7ZE9tUJd3WmMMHCqbM7KMWDh8PHgVTmOiiRJD2bt4o9ayEhBWyW2ZXn68fuGiGfwUM7SxIk4O3fY8I/s400/fart13.jpg)
Според запитване мъжете обожават да пърдят сутрин в кенефа. Ние пък си мислехме, че под завивките е още по-яко.
Ако пръднеш в много студено време със смъкнати гащи ще видиш същата пара, която виждаш, когато се изпикаеш върху снега!
Костенурките, змиите, рибите и всички влечуги, водни и земноводни животни пърдят, в това число и котките и кучетата.
Ако пръднеш в космоса, пръднята ти ще те изтласка напред.
Пърденето на термитите и това на кравите се смята за главната причина за глобалното затопляне.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9B8xGv2jw5weXlnx711z0RYM79jFE73tSMrIkSW9Io0SvXudShKWDTceX5FL5H4NMuFlY71fBbMhSgYWq7S_HifnUv8YbiaPV8lxMKf99_TS7W0wN4r7T2NV3fVlyEZ5g9FaLmP6bwSU/s400/cow.jpg)
Източник: http://men.hotnews.bg/
Няма коментари:
Публикуване на коментар